Om oss

Nu är det alltså 9B som tävlar och vi borde verkligen ta oss samman och byta ut fotot

Vi är en 7:a på Helenelundsskolan i Sollentuna som tävlar i Webbstjärnan 2010 med vår skrivarblogg.

Den här bloggen är en del i ett större skolprojekt om att skriva texter som har pågått i klassen under hela sjuan. I projektet har vi förbättrat våra datakunskaper och lärt oss att skriva bättre på olika sätt. Vi har skrivit många olika sorters texter, och lärt oss att variera språket, och sättet att skriva.

Vårt tävlingsbidrag i Webbstjärnan ger dig som besökare en chans att ta del i vårt eget universum, och möjligheten att inspereras av oss.

Alla i klassen är med

Tävlingsmomentet har motiverat oss att våga vilja lägga upp egna texter och ge respons på kamraternas. Alla har lärt sig mer och alla har haft kul. Vi har dammsugit våra mappar och letat efter bra texter vi kan lägga upp på bloggen. Att arbeta med bloggen har blivit en viktig del av vårt skolarbete.

Så här gjorde vi

Vi har fört över fler än 100 texter från klassens digitala mappar till bloggen. Materialet har delats in i kategorier och gjorts sökbart på allas namn i klassen. Vi har skrivit profiler och kommenterat varandras texter. Vi har skrivit nya texter, lagt till bilder och jobbat med sidans design. Designen är gjord för att göra texterna lättlästa och tydliga samtidigt som det ska vara en sida där besökarna trivs.

Våra texter är roliga att läsa

När du besöker bloggen får du en bra chans att läsa mer än 100 varierade texter skrivna av en hel klass med sjundeklassare. Alla med olika språk, vinkling och innehåll.  Om du är förälder eller vän till någon av oss kan du följa vår utveckling men också se hur vi tänker och reflekterar kring ett ämne.

Det är många som tror sig veta hur lite vi lär sig i skolan. Men vår webbplats visar upp vad som faktiskt sker,  vad vanliga 13-åringar åstadkommer i en vanlig svensk högstadieskola. Sidan är också väldigt  personlig. Vi sammanställer inte bara andras material utan vi har skapat något eget. Det kan låta tråkigt med en massa texter men för den intresserade läsaren finns här en otrolig bredd. Läs och ta del av klassens åsikter, tankar och känslor, och hitta din personliga favorit!

Kontakt

Vill du kommentera en text kan du göra det via Cecilia Johansson, vår svensklärare.

Skriv ett mejl till henne så lägger hon ut kommentaren på sidan.

cejoh_s@edu.sollentuna.se

/Klass 7B

Upphovsrätt

Författarna har alla rättigheter till text och bild. Varken text eller bild får kopieras utan tillstånd. Bilder på elever är puclicerade med föräldrars tillstånd.

Bilder som inte är tagna av författarna har publicerats med tillstånd från fotografen. Där inte annat anges kommer bilderna från flickr.com och har publicerats med fotografens tillstånd.  Texterna är skriva under lektionstid under lärarens överinseende och plagiat förekommer inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s