Om oss

Superstarmedia tredje året


Tiden går. Nu är det 9B som tävlar i Webbstjärnan

I år har vi inga direkta ambitioner att vinna Webbstjärnan med sidan utan vi tävlar därför att vi vill ha kvar vår webbplats. Superstarmedia är så mycket mer än en blogg för oss numera. Den är en del av vår skolvardag som vi har svårt att klara oss utan. Men precis som förra året då vi nästan vann med revolutionsbloggen så har vi andra projekt i år kolla in 9B läser Ondskan. Vi har redan vunnit med den här bloggen och i år är det så klart någon annans tur. Men om vi inte redan hade vunnit…. Supertarmedias skrivblogg är något alldeles särskilt, i alla fall för oss.

Nu är vi är en 8:a på Helenelundsskolan i Sollentuna som tävlar i Webbstjärnan 2011 med vår skrivarblogg.

Vi fortsätter att lägga upp alla sorters texter här på bloggen. Vårt universum bara växer. I år utgår våra inlägg från ämnet SO, mest samhällskunskap.

Från början var den här bloggen är en del i ett större skolprojekt om att skriva texter som har pågått i klassen under hela sjuan. I projektet har vi förbättrat våra datakunskaper och lärt oss att skriva bättre på olika sätt. Vi har skrivit många olika sorters texter, och lärt oss att variera språket, och sättet att skriva.

Nu handlar det också om att alla i klassen ska bli säkra på att använda bloggen som verktyg och känna sig bekväma med att visa upp sitt arbete för andra. Bloggen har också fungerat som ett diskussionsforum i samhällskunskap.

Vi borde vinna eftersom det motiverar oss att fortsätta arbeta med bloggen genom hela högstadiet.  Vi ger  dig som besökare en chans att ta del i vårt eget universum, och möjligheten att inspereras av oss. Alla i klassen är med. Alla har lärt sig mer och alla har haft kul. Att arbeta med bloggen har blivit en viktig del av vårt skolarbete.

Så här gjorde vi 2010

Vi har fört över fler än 100 texter från klassens digitala mappar till bloggen. Materialet har delats in i kategorier och gjorts sökbart på allas namn i klassen. Vi har skrivit profiler och kommenterat varandras texter. Vi har skrivit nya texter, lagt till bilder och jobbat med sidans design. Designen är gjord för att göra texterna lättlästa och tydliga samtidigt som det ska vara en sida där besökarna trivs.

Våra texter är roliga att läsa

När du besöker bloggen får du en bra chans att läsa mer än 100 varierade texter skrivna av en hel klass med sjundeklassare. Alla med olika språk, vinkling och innehåll.  Om du är förälder eller vän till någon av oss kan du följa vår utveckling men också se hur vi tänker och reflekterar kring ett ämne.

Det är många som tror sig veta hur lite vi lär sig i skolan. Men vår webbplats visar upp vad som faktiskt sker,  vad vanliga 13-åringar åstadkommer i en vanlig svensk högstadieskola. Sidan är också väldigt  personlig. Vi sammanställer inte bara andras material utan vi har skapat något eget. Det kan låta tråkigt med en massa texter men för den intresserade läsaren finns här en otrolig bredd. Läs och ta del av klassens åsikter, tankar och känslor, och hitta din personliga favorit!

Kontakt

Vill du kommentera en text kan du göra det via Cecilia Johansson, vår svensklärare.

Skriv ett mejl till henne så lägger hon ut kommentaren på sidan.

cejoh_s@edu.sollentuna.se

/Klass 7B

Upphovsrätt

Författarna har alla rättigheter till text och bild. Varken text eller bild får kopieras utan tillstånd. Bilder på elever är puclicerade med föräldrars tillstånd.

Bilder som inte är tagna av författarna har publicerats med tillstånd från fotografen. Där inte annat anges kommer bilderna från flickr.com och har publicerats med fotografens tillstånd.  Texterna är skriva under lektionstid under lärarens överinseende och plagiat förekommer inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s