Snigel

Det var inte särskilt långt mellan skolan och flickans hus men det var tydligen långt nog för att bli distraherad. Flickan hade inte gått ensam hela vägen från skolan men hon hade blivit lämnad längs vägen då hennes vänner inså att hon var lika långsam som vanligt. Hon fick egentligen inte gå ensamt hem hade hennes mamma sagt och därför så hade hon en klump i halsen när hon vandrade vidare på den solvarma asfaltsvägen. Det gick inte särskilt snabbt för hon stannade hela tiden; för att dra upp sina vita strumpor, dra fingrarna genom håret, plocka en fin maskros eller någonting annat som är vikigt när man är en liten flicka på väg hem från skolan.

Det började droppa från den tunga himlen och i just denna sekund fick flickan syn på någonting längst fram på vägen. Det var en pytteliten snigel. En fuktigt liten hjälplös snigel som gömde sig under sitt sköra skal. Om inte hon skulle trampa på den skulle någon annan göra det.

Hon blev stilla och tittade på den så länge att hon inte märkte vad som hände. Det var som om tiden hade spolats fram och sen stannat utan att hon hängde med.

Mitt på den skrovliga solvarma asfalten låg ett slemmigt litet djur med sitt hus genomborrat genom den slemmiga kroppen. Och trots att skalet var så tunt så tunt så räckte det för att döda sin ägare. Bara ett par meter gick ovetande man i kostym och på andra sidan gatan stod en liten flicka med tårfyllda ögon.

Flickan torkade bort en tår från ögat och började långsamt att gå därifrån, bort från den lilla döda singeln.

För ett så bra sällskap var väll inte en liten krossad snigel?

This entry was posted in 9:an - tredje året, Noveller. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s