Vår kommun – fördjupning av Rami

Tornado på Malmvägen Foto och bildbearbetning: Rami

This entry was posted in Bilder, Vår kommun and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Vår kommun – fördjupning av Rami

 1. Elvira Lundin says:

  Wow, väldigt cool och inspirerande bild Rami! I vilket program har du redigerat den i? ^^

 2. Emma Tysell says:

  Vilken dramatisk bild! Vad är det du vill förmedla med denna? Kan det vara rädlsa, ilska eller någon annan känsla? Eller vill du visa hur det skulle kunna se ut om en tornado kom hit till Sollentuna?

 3. Carin says:

  Bra att du valde att göra en annorlunda fördjupning och inte bara använda text utan istället uttrycka dig med bilder! Bilden kan tolkas på så många olika sätt och det är det som gör det så intressant. Vill du säga att det är på Malmvägen hemska saker händer, att tornadon symboliserar fara och hot? Eller är det något helt annat?

 4. Klara Palm says:

  Bra jobbat Rami! Jag tycker att du har fått till en mycket hotfull bild med något av en “lugnet före stormen” känsla. Menar du kanske att tornadon är oroligheter i malmvägens slutna värld? Eller är det bara en metafor för olyckliga själar som snurrar runt, runt utan att kunna ta sig ut?

 5. Emelie says:

  Jag håller med Elvira! det är en väldigt cool bild!^^

 6. Malin says:

  Jag tänker lite som Klara, eller symboliserar tornadon en stor (nödvändig?) förändring och malmvägen dagens samhälle?
  I vilket fall är det en jättecool bild ^^

 7. Markus & Sebastian says:

  Grym bild. Skickligt gjord. Väcker många tankar. 🙂
  Kan du mena att det är lika faligt att området är lika farligt som en osylig tornado mitt ibland oss? Med tanke på alla brott som begår där?

 8. Johan says:

  Den är väldigt bra! Jag tror att den här bilden handlar om alla hemska saker som händer på Malmvägen, har jag rätt?

 9. Ida says:

  En väldigt genomtänkt bild Rami, väcker många tankar och åsikter! Det första som kommer upp i huvudet på mig när jag ser den här bilden är våld och förödelse, det är inte svårt att se vad den symboliserar.

  Jag tänker mig att tornadon är gängen som driver runt, okontrolerbara, och lämnar förstörelse efter sig. Det kan också handla lite om uppväxten på malmvägen. När man är liten växer man upp bland dessa gäng och blir varnad att inte bli inblandad. Sedan en dag när man blivit äldre bir man indragen i allt kaos som finns inom den och hela ens värld ändras.

  Det kan nog också vara svårt från en utomståendes pespektiv, som inte har något med gängen att göra. Denna person lever i skräck för “tornadon” och dess våldsamhet, dess oberäknerlighet.

  Men våldamheten kan också vara en fråga om perspektiv. Jag har sett och hört att i sådana där virvelstormar finns det alltid en stilla punkt, stormens öga. När man är på utsidan ser man inget förutom grupptryck och våld, och när man slungas in i gruppen är det allt man får uppleva. Men sedan är den resan in i tornadon över och då ser man inte lika mycket av våldet längre.

  Jsg vill inte försvara gängmedlemmar. Det jag försöker säga är att deras omdöme har blivit fördunklat av färden in till stormens öga. Och tornadon är ju ganska stor så vem skulle inte bli påverkad av en sån färd?

 10. Eira Birkhammar says:

  Malmvägen präglas av kraftig turbulens och mörker – likt en tornado. Utan några rasistiska åsikter i åtanke så skulle jag vilja påstå att de etniska bakgrunderna lade en grund för denna turbulens. Att flytta från sitt land – att ryckas upp med rötterna – är oerhört påsfrestande mentalt. De som flyttar – eller flyr – från sitt land lär ha en stark anledning. Krig och svårigheter är vanliga aspekter om varför man flyr från sitt fosterland.

  Bara blotta ordet “krig” får en att skruva på sig lite i förtvivlan. Så därför, finner jag det högst normalt att det råder kaos på Malmvägen.

  Med andra ord – personer som inte mår bra utför dekadenta handlingar.

 11. Det är ingen ljus bild som du har skapat. Din muntliga redovisning på lektionen underströk styrkan i “tornadon” och diskussionen i klassen blev väldigt bra. Bra jobbat Rami!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s