Min prao på City gross

Det började med att jag, Sofia och André skulle praoa tillsammans på någon av de här Hemmakväll eller Filmkedjan. Vi gick in till Filmkedjan men de sa att man tyvärr inte kunde vara 3 men det gick att vara 2, men vi gav i alla fall Sofias nummer och hoppades. Filmkedjan hade haft inbrott, tyvärr så det kunde bara ha en prao elev tillslut och hemmakväll var så trevliga att det inte ens hörde av sig. Så vi fick dela på oss. Jag och André vi gick till Ulla i skolan för att se om det fanns prao för 2 st. och det fanns det tyvärr inte men Ulla sa att jag redan hade ett prao på ett dagis någonstans i Silverdal. Jag kände verkligen inte för att praoa där. Men som tur hade min syster, Lina som jobbar på City gross fått reda på det här genom min mamma sista dagen, så hon sa ”men varför sa ni ingenting till mig?” och hon frågade sin chef om det skulle gå bra. Och ja! jag hade ett nytt prao, gissa om jag blev glad? Det här såg jag mycket mer fram i mot!

Linnea på Citygross Foto: Cecilia Johansson

Första dagen började jag 9.00 och slutade 16.00 men resten av dagarna började jag 8.00 och slutade som vanligt kl 16.00, men jag fick iallafall mina arbetskläder och Lina visade mig lite runt t.ex. där man slänger kartonger, plast och den så kallade krossen där man slänger t.ex. glas som gått sönder om man skulle råka tappa det eller något som redan vart sönder när man packat upp det från kartongerna.

Det jag gjorde de här 2 veckorna var att plocka upp varor från kartonger och ställa dem i hyllan, men det var inte bara att ställa in dem i hyllan, bara så där, man behövde kolla på datumet på varorna och det som stod längst fram i hyllan när det gick ut, för om de skilja några månader så måste man lägga de nyaste varorna längst bak i hyllan inte framför. Det gjorde inte så mycket om det skilde typ 1-2 dagar, i så fall måste man ta ut de äldsta varorna för att kunna lägga in de nyaste varorna bakom och därefter lägga in de andra varorna igen.

Sedan behövdes det frontas det menas att man flyttar fram alla varor i hyllan. Och självklart behövde man slänga också man hade alltså en stor kartong där man slängde alla mindre kartonger och plast. Då var det bara att ta släden och börja rulla mot alla ”slängmaskiner” och sedan börja om på en ny pall, (det är alltså en pall med varor på) och just det, jag glömde säga att 3 dagar under de två veckorna jag praoade så åkte jag till skolan och hade matematik men det var efter halva dagen hade gått på ”jobbet”. Näst sista dagen på praon skulle jag städa alla de blåa dukarna, jag säger bara att de var väldigt dammigt, och efter halva dagen så åkte jag till skolan och hade matte. Sista dagen fortsatte jag med att städa alla blåa dukar och efter jag var klar plockade jag upp varor med en tjej som heter Sabina.

Sedan när vi skulle slänga kartonger och plast kom chefen från avdelningen jag praoade på och ropade mitt namn, och sa att jag skulle få göra något annorlunda, kanske något roligare, och få byta kläder också, jag skulle få vara i delikatessdisken där det slår in kött och skinkor och m.m. Jag blev klart jätte glad för att pröva göra något annorlunda, där jobbar även min andra syster . Det var nämligen så att hon som skulle jobba där egentligen, var borta pågrund av att hon skulle på en begravning. Jag satte igång direkt, jag fick grilla, hjälpa till att lägga på saker på smörgåsarna (som gurka, tomat & citronbitar), diska, trycka in prislappar i apparaten, skulle tro att det är ungefär som en man väger godis eller någon grönsak på fast lite annorlunda, för att sedan sätta det på där det skulle vara, t.ex. på en kyckling påse.

Jag tyckte det var jätte kul! Men självklart jobbigt också, människorna som jobbade där var så snälla och jätte roliga att prata med. Man hade liksom sällskap ibland när man plockade upp varor. jag tyckte det var jätte kul att hjälpa kunderna, eller ja när jag kunde, det var lite svårt att veta vart alla varor log i början men det gick lite bättre för varje dag. Och självklart fanns det lite konstiga kunder också, men det är sådant man får uppleva. Och cheferna sa att jag var jätte duktig! En chef skulle till och med skicka med en present till någon av mina systrar, till mig. Så jag är nöjd!

This entry was posted in Bilddagboken PRAO and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s