Vad tycker ni om vargjakt?

Min valfråga – vad anser ni om vargjakt i Sverige?

 Nästan alla av de partierna jag frågade svarade samma sak, men alla hade ändå lite olika åsikter.

 Jag frågade centerpartiet, kristdemokraterna, folkpartiet, miljöpartiet, socialdemokraterna, och moderaterna vad de tyckte om vargjakt i Sverige, det här är vad de svarade;

 Centerpartiet

 Vi i center partiet tycker att vargarna ska ha rätt att finnas i Sverige, men det kan inte finnas hur mycket vargar som helst i Sverige. Vi tycker det talet vi har nu är en rimlig siffra och de borde hållas inom det talet.

 Kristdemokraterna

 Kristdemokraterna tycker att man inte kan ha så många vargar som helst. Man måste tänka på dem som har djur, så de inte hittar sina får döda utan att de kan göra någonting åt det.

 Folkdemokraterna

 Folkpartiet var med och tog beslut om att man borde ha vargjakt, men bara dem som har drabbats av inavel eller utgör hot mot bönder. Alltså tänker vi tillåta skyddsjakt men inte årliga vargjakter som pågår nu, vi vill inte att arten ska dö ut.

 Miljöpartiet

 Vargjakt är fel. Skyddsjakt kan ibland vara ett måste men man ska aldrig jaga varg annars. Sverige har väldigt lite vargar om man jämför med andra länder t.ex. Italien där det finns jättemycket vargar som till och med går omkring på gatorna. Det tycker vi är väldigt konstigt.

 Socialdemokraterna

 Socialdemokraterna vill förstås inte att vargar ska dödas, de är ju så vackra varelser, men man måste faktiskt tänka på andra djur.

 Moderaterna

 Vargjakt ska finnas men det ska inte gå till på det sättet som det gör nu.

 Jag har alltid varit fascinerad av vargar och tyckt att de är otroligt vackra djur. Och det sista jag vill är att arten ska försvinna, men jag har nästan aldrig tänkt på att vargar som drabbats av inavel kan bli galna och döda andra djur okontrollerat, även utan behov av mat.

Jag blev helt förtvivlad när det skulle bli en stor vargjakt i Sverige. Men nu förstår jag att skyddsjakt kan vara viktigt för att andra ska kunna skydda sina djur.

Det parti jag skulle rösta på angående den här frågan är nog miljöpartiet. Jag tyckte att de var dem som tyckte mest som mig. Jag tycker att vargjakt är fel och det borde finnas straff för vargjakt om det inte är skyddsjakt och man har bevis att det var det.

 SLUT.

Källa: valstugorna i sollentuna centrum.

This entry was posted in Demokratibloggen år 8, Min valfråga and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vad tycker ni om vargjakt?

  1. Erik Lundmark says:

    bra frågat 😀 skyddsjakt borde vara förbjudet!

  2. Fanny ( Den super coola Admin) says:

    Bra text nee-chan ❤ tycker synd om vargarna :_:

  3. Carin says:

    aa , bra sammanfattning i slutet < 3

  4. Roligt att läsa att du verkligen har lyssnat på partierna och att du drar intressanta slutsatser. Men hur ska vi lösa problemet med att en liten vargstam blir inavlad och en stor orsakr skador på tamdjur?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s