Utvärdering i träslöjd av skylt

Under vårterminen i 7 an har jag gjort en fågelholk och en träskylt. Jag blev mest nöjd med min träskylt så därför ska jag utvärdera den. Jag fick iden eftersom jag ville ha en skylt på min dörr som det stod Parktour på. Parktour betyder parktur på svenska. Parktour e en sport som jag håller på med. Den går ut på att man ska ta sig så snabbt som möjligt från en annan punkt till en annan. Man klättrar upp på tak och hoppar mellan husen.

Jag började med att ta en planka av fint furu. Sen sågade jag av den några cm så den blev 30 cm. Jag gjorde en mall av papper som var lika stor som plankan och så vek jag pappret två gånger och börja rita ett mönster. Man måste klippa som man vill ha mönstret på skylten. När jag hade ritat av mallen på skylten så började jag såga med figursåg.. När jag vad klar med att såga så så tog jag sandpapper och började slipa till den. Den var så len jag ville ha den så len den kunde bli.

 Efter den gick jag in på Microsoft Word och skrev in vad jag skulle skriva på skylten i stor storlek så som jag ville ha det på skylten, så skrev jag ut det och ritade av på skylten sen började jag och gröpa ur. Tills jag kom till k:et på par(k)our för att då började jag använda en maskin så det gick mycket snabbare och roligare blev det. Sen när jag var klar med det så började jag olja den med linolja. Jag väntade tills den torkade och sate jag på krokarna på den också.

Jag blev väldigt nöjd. Den blev som jag ville ha den.

Jag har lärt mig att man inte ska använda furu för att gröpa i.

Jobba mer på lektionen.

Skylten blev helt perfekt.

Gjord av: björn Grundström

This entry was posted in Beskrivningar and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Utvärdering i träslöjd av skylt

  1. Pingback: Utvärdering i träslöjd av en skylt av Björn « 7B:s Skrivblogg … | Skylta.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s