Utvärdering i träslöjd av en fågelholk av Joakim

 I vårterminen år 7 har jag byggt en fågelholk. Nu ska jag berätta om det. Vår lärare gav oss uppgiften att bygga en fågelholk. Jag fick själva bestämma hur jag skulle bygga den. Själv kollade jag i en bok om fågelholkar, Där hittade jag en holk som jag tyckte var fin och började bygga den.

Det första jag gjorde var att göra en ritning av fågelholkens mått och storlek. Sen valde jag vilka träplankor (furu) jag skulle ha. Efter det sågade jag plankorna så långa dem skulle vara. Sen började jag spika och limma ihop delarna, först spikade och limmade jag ihop baksidan med högersidan. Sen satte jag fast vänstersidan, framsidan och botten. Efter det gjorde jag ett hyfsat stort hål på framsidan där fåglarna skulle komma in/ut. Sen spikade jag ihop de två takbitarna i varandra och satte ihop den med resten.

Jag tyckte fågelholken blev som jag hade planerat och nästan allting blev bra förutom kanske att taket blev lite snett.

 Jag har varit borta många gånger från slöjden (tex. har jag haft dm i fotboll 2 gånger). Så jag har inte haft så mycket tid. Därför låg jag lite efter de andra så det blev inte riktigt som jag hade planerat.

 Under arbetets gång har jag blivit bättre på att såga, hamra, fila och hur man sätter ihop trä i varandra. Jag har ju också självklart lärt mig hur man bygger en fågelholk på ett bra sätt.

Jag skulle ha kunnat ha varit lite mer fokuserad under lektion och använt tiden på ett bättre sätt. Så skulle jag ha varit lite mer noggrann när jag sågade.

Jag tycker att jag har uppnått alla mål under detta arbete

This entry was posted in Beskrivningar and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s