Utvärdering av fågelholk i träslöjd av Gustav

På träslöjden har jag gjort flera saker. Men jag väljer fågelholken som exempel. Jag fick träna många olika moment och den var rolig att göra. Att göra fågelholken var en uppgift som vår lärare hade valt åt oss men vi fick bestämma hur den skulle se ut.

Innan jag började fick jag välja vilken fågelsort som skulle bo där. Jag valde svartvit flugsnappare. Holken ska då ha en håldiameter på 30mm och holken kan nästan ha vilket mått som helst. Jag började måtta upp baksidan, framsidan, sidorna, botten. Sen sågade jag ut delarna OBS! Det är bra att ha framåtlutning på taket så måtta in det från början för att då blir det snyggare och fågeln blir inte blöt.

 Efter att ha gjort allt detta ska man fästa ihop alla delar med lim och spik men innan dess skulle man borra hålet för att om delarna sitter ihop när man ska borra hålet för annars kan väggen spricka. Man får inte glömma att man ska ha en lucka som man kan öppna och tömma innehållet när fåglarna har lämnat holken. En lucka är jätte enkel att göra du sätter bara fast två spikar på en av väggarna utan lim. Du kan också göra en taklucka men då måste du ha gångjärn. När du gjort detta så är holken klar men om man vill så kan man olja holken för då håller holken längre.

 För att nå ett bättre resultat måste jag ha mindre bråttom att bli klar och göra lite nogrannare. Jag tycker jag har nått målen i år 7 och jag satsar på ++

This entry was posted in Beskrivningar and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s