Junior av Rami

                  Min första dag på Helenelundsskolan
Det kändes som om jag skulle kräkas jag satt där i Helenelundsskolan som en Alien från en annan planet. Ingen elev som gick där hade nämligen aldrig sett en indian. Jag började gå sakta i korridorerna för att hitta min lektion, jag frågade en kille som var hel vit.
– Hej vet du vart matte lektionen är.
– Nej jag säger bara det till folk som är vita, sa killen.
Det kändes som om jag ville slå killen rejält på käften men jag hindrade mig för trots allt var det första dagen på skolan sen orkar jag inte rabbla upp indianernas heliga oskrivna lagar.
Så jag sa Okej! Till killen på ett ilsket sätt och började gå upp för trapporna.
Vid näst sista trappsteget kom en lärare i full fart och knuffade omkull mig så jag föll ner. Läraren var snabb med att ta emot mig det var en lång man med massa muskler.
– Kan jag hjälpa dig, sa läraren.
– Var ligger matte salen, sa jag.
– Jaha du är den nya eleven
– Ja, sa jag
– Okej kom så ska ja visa dig matte rummet.
Han visade in mig till matten rummet där var ögonen som is alla blev förstenade.
Jag satte mig vid en bänk och frågade om penna och papper försökte se ut som om jag koncentrerade mig om att räkna matte men jag satt där och spanade in tjejerna med mitt snuskiga sinne.
Mitt i mina fantasier så kom det fram en kille som gav mig en bit papper det var en bild på en vit kille som spetta en indian med en pinne i huvudet lägst upp på pappret stod ”Heliga Christoffer Columbus!”
Jag blev blek i ansiktet jag fick som en chock, jag kände tårarna komma men jag hindrade mig i sista sekund jag tog pappret och rev sönder den.
Efter matte lektionen började jag sakna min gamla skola fast att den var super fattig, super snål och super tråkig hade jag i alla fall andra indianer som vänner som hade lite respekt fast än dom spolade mitt huvud i toaletten och kallade mig för bögjävel va dom i alla fall inte rasistiska. Jag började röra mig mot matsalen, där satt 3 killar som åt köttbullar dom hette Tommy, stig och Peter dom skrek mitt namn Arnold!
– Ja, sa jag.
– Du är välkommen att sitta här.
– Okej, sa jag.
Jag tog min mat o rörde mig mot deras bord. Efter en stund sa Peter till mig och hämta ett glas vatten till honom om jag kunde. Jag sa okej och gick mot vatten kranen sedan råkade jag snegla ditt och Peter spottade i min mjölk. Jag blev rasande tog vattnet och hällde över honom.
 

Min första dag på Helenelundsskolan (Del 2)
Peter reste sig upp tog upp sin hand och tänkte klappa till mig men jag hoppade bak tog upp en stol och kasta den på honom. Han föll ner på marken slog i huvudet rejält. Jag sprang till rektorn sa allt som hade hänt. Rektorn beslöt att jag fick gå hem och han ska prata med skolan om det som hade händ.
När jag kom hem var det som vanligt. Jag var utstött från min stam och pappa och mamma var fortfarande alkisar. Jag gick till mitt rum satte mig och ritade lite serier. Nästa dag frågade jag pappa om skjuts till skolan men han var för full för att köra bil och han hade hur som helst inga pengar för det så jag började att gå och hoppas att någon ska komma och hämta upp mig. Det gjorde någon också det va pappas, gammal kompis Sarutobi han stannade upp och fråga vart jag va på väg jag svarade med att jag va på väg till skolan. Han sa till mig att hoppa in och det gjorde jag vi stannade vid skolan jag tackade och började röra in mot skolan. Vid dörren fans det en tjej som kom fram till mig och sa
– Hej.
– Hej, sa jag.
– Jag såg vad dom gjorde mot dig igår jag tycker att det du gjorde va rätt åt dom.
Jag visste inte vad jag skulle säga hon var så fin.
Jag svarade henne med ett dräglande. Hon sa att hon hette Lina och att hon gick min klass. Det fanns i alla fall någon som inte var rasist i den här skolan.

This entry was posted in Noveller och berättelser and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Junior av Rami

 1. Ida says:

  Jättebra text Rami! 🙂

 2. Anna says:

  Jätte bra Rami! det märks att du har lagt ner mycket tid på texten,och det lönade sig! 🙂

 3. Alexander Stockhaus says:

  Jätte bra text rami

 4. Emelie says:

  Jättebra skrivet Rami!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s