Brunbjörnen av Mattias

                                                     Brunbjörnen

Är ett djur som finns i barrskog. Brunbjörnar finns på norra halvklotet. Och är våran största all ätare.   

Egenskaper och Utseende

Den är Stark, snabb, vig ,bra på att klättra och simma. Bra hörsel har brunbjörnen, Men bara halvbra syn. Brunbjörnen har stort huvud  och känns igen på det stora puckeln på ryggen. Den har stora ögon och öron.  Den vanligaste färgen är ljus brun eller mörk brun dom kan också vara svarta. Brunbjörnen väger ca 100- 300 kg om det är en hanne och 60- 200 kg om det är en hona. Medel längden är ca 2,8 meter nos till svans.

Föda: växter bär små djur och fisk.

Släktingar

Är den  kolossala Kodiakbjörnen, den vita isbjörnen, svartbjörnen, och grizzly björnen 

Annat fakta

Brunbjörnen föder 2-3 ungar per kull. Som dom flesta vet ligger björnar i ide hela vintern.

Källa: Skrivarskolan

This entry was posted in Djur, Faktatexter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s