London av Sara

En ganska så mulen höstlovs dag skulle jag, mina systrar och mina föräldrar åka till Arlanda för att ta vårt plan till London. Det skulle bli jättekul tänkte jag hela tiden, och jag blev inte besviken.

 Flygresan dit var två timmar lång, och väldigt långtråkig. Det var ganska varmt när vi gick ut ur planet, men jag var överlycklig att vi äntligen var framme. Vi gick vilse på den engelska flygplatsen när vi desperat försökte hitta tunnelbanan, som skulle ta oss till det bed and breakfast vi skulle bo hos.

 Tillslut hittade vi tunnelbanan, fast tågen var så små att man inte ens kunde stå upprätt! Så där satt jag som en jätte bland alla onaturligt små engelsmän omkring mig. Det var den första gången jag verkligen känt mig så lång.

 När vi kom fram till den bed and breakfast vi skulle sova hos blev alla lite besvikna. Emma började till och med gråta för att hon tyckte det var så skabbigt. Jag åt andra sidan tyckte det var jättemysigt och stormtrivdes direkt. Eftersom va hade kommit dit så sent gick vi ut för att äta, och det visade sig att vi bodde precis bredvid ett område för libanesiska restauranger. Jättebra tyckte jag, men de andra verkade lite skeptiska.

 När vi kom tillbaka slängde jag mig direkt på sängen, drog fram min bok och min mp3 och började läsa den. Jag hade det så lugnt och trevligt tills Lisa satte på den patetiska ursäkten till en tv, på högsta volymen. Då visade det sig att det inte var någon bra på tv.

 Nästa morgon fick man gå ner för att hämta en frukostkorg, som bestod av två yogurtar, lite flingor, två crousionger och två juicer. Super gott, enligt mig i alla fall. Mamma och pappa tyckte däremot att det inte var en så hälsosam frukost.

 När vi gick ut på stan var det bra temperatur för en promenad. Vi gick på Oxford Street och gick in i några affärer, när vi gick in i en mat butik visade det sig att engelsmäns favorit frukost antagligen var crousionger. För att det var fullt med det över hela affären.

 Veckan flöt på som den skulle. Vi gick till madame tussou, det berömda vaxmuseet. Och jag såg till min förskräckelse något så vidrigt att jag var nära på att svimma (en vaxfigur av Zac Effron). Vi åkte med London eye, världens största pariserhjul. Det var häftigt. Och när vi gick därifrån såg vi massor av uppträdare på gatan med jätte fiffiga kostymer. Och dagarna hade alltid bara en ska gemensamt, det nästan obligatoriska besöket på Star Buck för att fika.

 Dock hade veckan en besvikelse. När vi gick på London aquarium, var jag jätteupprymd och tyckte att det skulle bli jättekul. Kön var lång, men jag tyckte att det var värt det och jag hade så fel. När vi äntligen kom in så visade det sig att det var ny bykt och inte ens klart på några ställen. Så det var en lite besvikelse, men några coola saker fanns det också. T.ex. Rockorna och hajarna.

 När veckan var slut var man trött och längtade hem. Som ordspråket äger ”borta bra men hemma bäst”.

//Sara Hugner.

This entry was posted in Reseberättelser and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to London av Sara

  1. Carin says:

    jättebra text, vi som älskar london x3
    ska bli så himla kul tt åka dit i sommar ^^

  2. Carin says:

    *att XD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s