Dåliga åldersgränser av Sara

Dåliga åldersgränser!

 

   Jag har lagt märke till de dåliga åldersgränserna i Sverige. Jag tycker att systemet som man delar in filmerna i är orättvisa och man har för få. Det finns bara barntillåten, från 7 år, från 11 år, från 15 år och barnförbjudet.

       Det är sjukt att man kan tror att en 7 och 11 tänker likadant och blir lika rädda för vissa saker.

       Jag har också märkt att ”tjejiga” filmer som råkar vara lite läskiga vid vissa tillfällen har mycket högre åldersgräns. Om man tar T.ex. ”Twilight” och jämför med T.ex. ”2012”, då vet man direkt att ”2012” är läskigast. Men trotts det blev ”Twilight”s åldersgräns från 15 år och ”2012”s åldersgräns blev från 11 år. Även ”Harry Potter och halvblodsprinsen” fick åldersgränsen 11 år trotts att jag och mina kompisar tyckte att den var grymt mycket läskigare än ”Twilight”.

       Så när jag såg på ”Twilight” för första gången så trodde jag att den skulle vara jätteläskig eftersom den var från femton år, men efter jag sett den blev jag förbannad! Jag tyckte verkligen att det inte fanns något riktigt läskigt om den.

       Så jag tycker att man underskattar hur mycket en 11-15 åring klarar av, vi är inte mentalt svaga men som åldersgränserna sätts verkar det som om vuxna behandlar oss som vi var det!

       Och jag fattar fortfarande inte varför ”Twilight” fick högre åldersgräns än ”2012” och ”Harry Potter och halvblodsprinsen”, jag undrar om det är för att ”Twilight” är avsedd för tjejer. För så läskig är den verkligen inte.

Irriterad.

This entry was posted in Insändare and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Dåliga åldersgränser av Sara

  1. Malin says:

    håller med!!! =D

  2. Carin says:

    jag med.

  3. Carin says:

    Tycker framför allt att det borde ligga i biobesökarnas ansvar att avgöra vad man ska och inte ska se, inte biografernas. Om någon sedan ser en film som ligger över dennes nivå för vad den “vågar” se så tycker jag att är personens, och inte biografernas fel och därför borde de inte heller beskyllas för någonting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s