Bildberättelse av Elvira

Det orangeaktiga skenet beslöjade de svarta gestalterna. Stämningen av fridfullhet beblandades med lågornas sprakande. Värmen från elden slog emot människornas ansikten, där de stod tysta och bevittnade hur eldens lågor trängde sig in i vartenda skrymsle och vrå mellan de gamla kvistarna som låg där i en enorm hög, och sakta vittrade sönder. Röken trängde sig in i människornas näsborrar och glödande flagor kastades ut från eldens hungriga gap.

Sedan ändrade vinden riktning och elden blev återigen en behaglig, värmande brasa som människorna betraktade med respektfulla och forskande ögon. För flera tusen år sedan stod människor och förundrade sig över eldens hemligheter, och här stod nu en samling moderna människor och njöt av den inre frid de skänktes av eldens graciösa rörelser.

Ljuset i deras ögon speglade den stora nyfikenheten och fascinationen för eldens mystik. Folkhoparna befann sig i en glänta omgiven av grovstammade ekar vars knotiga grenar knakade i vinden och knopparna som sköt ut från trädkronorna skulle snart vara helt utslagna. Marken i gläntan utgjordes av grovkornig sand som lystes upp av brasan. Mörkret omfamnade de uråldriga träden, men tog sig aldrig in i människornas hjärtan. Fruktan var försvunnen, det var nu elden som tog upp människornas fullständiga uppmärksamhet och länkade i samman själarna som stod samlade kring elden. Känslan av gemenskap hängde i luften, och så intog de sammanlänkade själarna en vacker sång, som likt vågor rörde sig igenom skogen, stilla svallande och med vackra toner. Våren var här.

This entry was posted in Bildberättelser and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bildberättelse av Elvira

  1. Carin says:

    jättefin text!

  2. Anna says:

    Du är verkligen bra på att skriva! (även fast jag inte förstod typ 10 ord i texten…) Du har ett vääääääldigt bra ordförråd!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s