Recension De kallade mig Ise av Klara

Tonårsproblem tas upp i De kallade mig Ise 

Titel: De kallade mig Ise
Författare: Madeleine Krell
Utgivningsår: 2008

Pinnsmala tonårstjejer, har det någon gång fallit dig in att de kan ha problem, att de kan vara sjuka? Om du inte har det kommer du definitivt att tänka om efter att du har läst De kallade mig Ise!

Erla, som kallas för Ise, är jätteduktig på att spela fotboll. Hon börjar spela i det allsvenska laget Nike IF och livet leker. Men efter ett tag börjar Ise räkna de dåliga passarna och skotten istället för de bra. Ise börjar pressa sig själv för hårt och plötsligt är det viktigaste i världen hur många kalorier hon får i sig. Ise får anorexia, ätstörningar. Hennes mamma förbjuder henne att fortsätta spela, men Ise blir inte bättre. Sedan får vi följa hennes kamp mot sjukdomen.

Jag är ingen fotbollstjej men jag kan ändå förstå vad fotbollen betyder för Ise. Det är så jag tycker att en bra bok ska vara, för läsningen handlar ju mycket om att man ska kunna försvinna in i en annan värld, känna medlidande, sorg, glädje o.s.v. med karaktären. Jag satt en lång stund efter att boken var slut och funderade ”skulle det här kunna hända mig??”. FörIse förstår inte själv vad som händer förens det är för sent. Och Madeleine Krell är, trots sina 20 år, en fantastisk författare och De kallade mig Ise är en väldigt välskriven bok.         

Det här är en jättebra bok som riktar sig till flickor i 13-16 års åldern. Men jag tror att både äldre och yngre personer kan tycka om den.

This entry was posted in Recensioner och boktips and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Recension De kallade mig Ise av Klara

  1. Anna says:

    jätte bra recension! Jag blir verkligen sugen på att läsa den!

  2. Sara Hugner says:

    waaaah! jag vill läsa den ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s