Mitt namn av Sara

Mitt namn Sara Charlotte Hugner.

 Människor har alltid döpt saker om kring sig, människor, djur och allt vi kan se. Jag tror att vi har namn för att människan har behov av att kalla saker för någonting.

 Jag heter Sara Charlotte Hugner. Namnet Sara betyder ”furstinna” eller ”prinsessa”. I gamla testamentet var Sara Abrahams fru, som födde deras son Isak vid 90 års ålder. Namnet kom till Sverige på 1400-talet och skrevs in i almanackan på 1600-talet. Namnet Sara blev mycket populärt på 1980-talet, och var det populäraste namnet 1989 och 1990. Nu har populariteten på namnet minskats men är fortfarande ett mycket vanligt namn Jag fick namnet Sara efter som att mina föräldrar tyckte det var fint och efter som att det var ett vanligt namn.

 Namnet Charlotte är en fransk variant av det latinska Carolus. Där även det svenska namnet Karl som betyder ”fri man” kom ifrån. Namnet Charlotte var väldigt populärt vid sekelskiftet och runt 1970. Jag blev döpt efter min mamma, hon heter Charlotte.

  Namnet Hugner bytte min farfars bror till för vi hade namnet Andersson förut, och han tyckte det var så vanligt att de ville byta till något annat. Min farfar tyckte uppenbarligen likadant och bytte också till Hugner. När jag var liten tyckte jag att det var lite pinsamt att heta Hugner efter som ingen annan gjorde det, men nu är jag stolt över mitt namn. Personligen tycker jag om mitt namn väldigt mycket och kan inte tänka mig med något annat namn, vilket nog alla i hela världen troligen skulle säga.

Källor:  Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitt namn av Sara

  1. Carin says:

    väldigt bra text!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s