Mitt namn av Sebastian

Allt på jorden har namn. Det är inte bara vi människor och våra hus djur som har namn. Människor döper nästan allting. Jag tror att vi döper saker för att hålla reda på vad vi pratar om. Nu ska jag berätta om mitt namn Sebastian Jung Joon Nelson. 

Sebastian är ett namn med grekiskt ursprung och betyder den vördade. Jag har namnsdag den 20 januari. Sebastian finns i vår almanacka till minne av helgonet Sankt Sebastian. Namnet var modernt på 1980-talet och 1990-talet, mycket få av dom som har namnet är över trettio år.

Pappa och mamma valde Sebastian för att dom tyckte det var ett internationellt namn och att det var fint. Mitt efternamn ”Nelson” kommer från min pappas sida. Nelson kommer ursprungligen från Nilsson. Eftersom Nelson också är ett internationellt namn passar det bra till mitt förnamn. Jag har också ett mellannamn. Jag har fått mitt koreanska namn Park Jung Joon som mellannamn.

Tankar om mitt namn

Det jag tycker är dåligt med mitt namn är att det är så långt. Men det är bra för att det finns många smeknamn till Sebastian. I Korea hette jag.  Jag har fortfarande mitt koreanska Park Jung Joon namn som mellannamn. Det tycker jag är bra för då har jag fortfarande kvar något namn från Korea. Namnet visar den jag är, både mitt svenska och mitt koreanska namn. Namn kan alltså spegla människors identitet.

Källor: Mina föräldrar, Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitt namn av Sebastian

  1. Markus says:

    Sjukt kul att veta mer om ditt namn Sebastian ^^ 🙂

  2. Johan says:

    Jag håller med Markus fett kul!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s