Mitt namn av Malin

Allt på jorden har ett namn människor, djur, växter, fordon, vägar- allt! Jag ska berätta lite om mitt namn och varför jag heter det som jag heter.

 Anledningen till att jag heter Malin är att min mamma alltid har tyckt att Malin har varit ett fint namn och dessutom så hette min farfars moster Malin. När min 6 år äldre kusin fick veta att jag skulle heta Malin så sa hon att ”Malin kan man ju inte heta”! Anledningen var att hon hade en låtsas kompis som hon kallade för Malin som hon skyllde allt som hon hade gjort på och nu kunde hon ju inte göra det längre.

 Namnet Malin är en nordisk form av det Hebreiska (från början Grekiska) namnet Magdalena som är ett bibliskt namn kommer från Maria Magdalena eller Maria från Magdala som hon också är känd som. Magdalena betyder just ”kvinna från Magdala”. Malin har namnsdag på Nobeldagen den 10 december samma dag som Malena.

 Namnet Malin blev populärare efter att filmerna om Saltkråkan hade släppts på 70-80 talet populariteten fortsatte att öka långt efter, år 2005 fanns det 40 678 med namnet som tilltals namn och 7577 som har namnet som andra namn i Sverige.  

 Min farfars moster hette också Malin men det fick inte mamma och pappa reda på fören efter att dom hade bestämt vad jag skulle heta. Så mina är alltså bara släktnamn eftersom att min mormors mammas faster hette Signe Lovisa. Egentligen så borde jag ju heta Signe i mellan namn men mamma tyckte att det lät bättre med Malin Lovisa än Malin Signe.

Några kända personer med mitt namn är t.ex. Malin Baryard och Malin Åkerman.   

 Mitt mellan namn Lovisa är en svensk form av det franska namnet Louise (feminin form av Louis) som betyder berömd och kämpe. Lovisa är ett ganska vanligt namn. Under början på 2000-talet var Lovisa bland de 20 till 30 populäraste att döpa sina barn till och år2008 fanns det totalt 29 046 personer med namnet i Sverige.

Andra personer med namnet Lovisa är Lovisa Ulrika, Lovisa Augusta och Lovisa Hedvig. Alltså så var namnet vanligt bland prissessor och drottningar.

 Jag tycker om både mitt tilltalsnamn och mitt andranamn jag tycker att det passar mig. Jag har inget smeknamn men mitt namn är ganska kort så det behövs inte.

Källor: mina föräldrar, Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Mitt namn av Malin

  1. Carin says:

    bra text, jämförelserna och förklaringen var jättebra!.
    men du har smeknamn, många, men inga som är direkt relaterade till namnet xD. du vet vad jag menar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s