Mitt namn av Markus

Mitt namn Markus Erik Wallin

Redan de första människorna hade namn det har vi än idag för att hålla reda på varandra. Fast det är inte bara vi människor som har namn utom vi namnger alla djur, växter och saker har också namn. Nu ska jag berätta om mitt namn Markus.

Markus är ett namn med latinskt ursprung och betyder ”. Den som tillhör krigsguden Mars, son av Mars”. Namnet är ganska vanligt i Sverige men var som vanligast den 31 december 2005 då fanns det totalt 52245 personer med namnen Markus. Namnet har namnsdag 25/4.

Jag blev döpt till Markus eftersom mina föräldrar ville att jag skulle ha samma initialer som min storasyster Maria. Då testade dom Mikael, Mattias och Martin men sedan kom det på ett bra namn som båda tyckte var fint och det namnet var Markus. Sedan diskuterade de om jag skulle stavas med k eller c men dom bestämde sig för k för det var mer rejält. Jag tycker att det mest intressanta med mitt namn är om Jesus lärjunge Markus för att han hjälpte Jesus. Jag tycker mitt namn är fint och passar mig väldigt bra jag skulle inte vilja heta något annat. Jag har också ett andranamn som är Erik, det är ett namn med fornnordiskt ursprung och betyder ”. Ensam härskare ”. Namnet har namnsdag 18/5. Jag fick namnet i arv av min pappa.

Tankar kring mitt namn

Jag tycker mitt namn Markus är bra och har alltid gjort det för att det är bra längd på det. Jag har heller inget öknamn och det är bra. Jag har ett smeknamn ”Mackan” fast det används inte så mycket. Jag tycker inte samma sak om Erik för det är ganska kort. Jag tycker väldigt bra om mitt efternamn Wallin för att det är ganska ovanligt i Sverige. Nu har jag skrivit allt jag kan om mitt namn.

Källor: mina föräldrar, Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s