Soft air gun av Gustav

Soft air Gun är en skyttesport för hela familjen och är väldigt kul. Man kan skjuta i trädgården och i skogen jag brukar skjuta på tomten med måltavla och jag brukar också köra soft air Gun krig i vår skog i mitt sommarhus i Blekinge. Jag har haft soft air Gun sedan jag var sju år så jag kan mycket om airsoft som sporten kallas

Vapnet

Soft air Guns drivs på el eller fjäder. Och man skjuter plast kulor Med olika sorters kulor beroende på hur långt vapnet skjuter. T.ex.0, 12 gram till vapen som skjuter under 50 m/s 0,20 gram under 90m/s 0,25 gram över 90m/s obs det går att använda annan kula än den som rekommenderas. Men det är bättre för vapnet om Man använder rätt kulsort. Man Ska också smörja vapnet varje gång man har använt det. Fjäder drift skjuter från 30m/s-150m/s el skjuter från 20m/s-160m/s beroende på vad man använder för kula. El kan skjuta från ca 5 skott i sekunden till 50 skott i sekunden beroende på vad för batteri man använder. Soft air Guns kostar från 100kr-6000kr beroende på vad för kvalitet man vill ha. El pistol kostar från 400kr-1200kr. Fjäder pistol kostar fån 300-800 El gevär kostar från 800-6000 kr. Fjädergevär kostar från 500-3000 kr.  

 Regler

Eftersom soft air Gun är ett vapen så finns det regler för hur man använder vapnet. Man ska aldrig sikta mot någon med magasin i. och man ska aldrig gå runt med laddat vapen.

Man ska inte heller kolla in i pipan. Om det är något fel med vapnet kan den skjuta dig blind Man får inte gå runt på allmänt område med vapnet, då kan man få böter av polisen och får aldrig köpa ett sånt vapen mer.

 Om man sköter reglerna är soft air Guns en jätterolig skyttesport. Som jag skrev i början.

 Källa: Wikipedia

This entry was posted in Faktatexter and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s