Mitt namn av Clara

 

Nästan allting har ett namn, jag med. Jag heter Clara Betty Lovisa Benedictsson. Clara betyder ”berömd, klar, ljus” och kommer från latinets Clarus, Clara (Klara) har namnsdag den 12 augusti. År 1999 var Clara det nittonde populärast flicknamnet i Sverige. Jag fick namnet Clara för att mina föräldrar tyckte att det var ett tjusigt namn. Jag tycker att Clara passar mig ganska så bra. Jag har, när jag var yngre kallts för Claris eller Clarson. Jag gillar mitt namn Clara och jag skulle inte vilja heta något annat!

  Betty som är en form av Elisabet betyder ingenting och har ingen namnsdag. Jag heter Betty efter min gammelfarmor, fast jag är inte så värst förtjust i att heta Betty, jag tycker att det är ett tantnamn.

 Lovisa är en försvenskad form av namnet Louise, Lovisa har sitt ursprung av namnet Ludvig. Lovisa betyder ”kämpe” och har namnsdag den 25 augusti. Jag fick Lovisa som mellannamn för att min far tyckte att jag skulle heta det men inte min mor, så jag fick heta det som mellannamn. Jag tycker inte om att heta Lovisa.

 Benedictsson betyder inte heller något. Fast jag gillar att heta Benedictsson, för det är lite ovanligt och jag tycker att det verkar tråkigt att ha samma efternamn som många andra.

Källor: mina föräldrar, Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Mitt namn av Clara

  1. Louise Bonnevier says:

    Fint Clara!:D ja tycker om hamburgare:D <3<3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s