Mitt namn av Anton

BO Anton Thelander.

Jag heter Bo Anton Thelander. Namnsdag 17 januari. Mitt förnamn Anton har ett tyskt Ursprung. Det motsvarar latinets namn Antonius som betyder den ovärderlige. Namnet har förekommit i Sverige sedan 1600 talet. Mitt namn vart väldigt populärt under 1990-talet. Som mina föräldrar nog blev väldigt påverkade av. Men varför heter jag då Bo.

Mitt namn Bo har jag fått för att både pappa och farfar heter det. Så jag har ärvt det kan man säga. Men vart kommer då mitt andra namn Bo ifrån. Bo är ett fornnordiskt namn som betyder bofast. Män vid namn bo Får ofta smeknamnet bosse. Bo var ett väldigt ovanligt före 1900-talet. Namnet har också börjat avta på popularitet efter 1950. Men jag tycker om mitt andra namn. För det är väldigt kort vilket gör det lätt att säga.

 Och mitt namn Thelander har jag fått för att mamma och pappa tyckte det var finare en Eberhardt. Eberhardt kom från mammas sida och Thelander från pappas sida. Och det brukar ju komma från mannens sida. Thelander är också en nackdel för det kan vara svårt att skriva. Kan vissa tycka just för att det stavas med H Thelander. Andra Brukar vilja skriva Telander. Men jag tycker mitt efternamn är väldigt vackert. Och det är jag stolt över.

Källor: mina föräldrar, Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitt namn av Anton

  1. Alexander Stockhaus says:

    Bra skrivet Anton du har verkligen fått in mycket fakta

  2. Erik Lundmark says:

    hejsan du ovärderlige 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s