Mitt namn av Anna

Mitt namn Anna Eva Sofia Jarmander

Allt på jorden har namn även vi människor, varför är det så? Och varför har vi just fått dom namn vi har och vad betyder det egentligen? Jag har tagit fram fakta om mitt namn och nu ska jag berätta om det.

Mitt namn är Anna Eva Sofia Jarmander. Mitt namn Anna är judiskt och kommer från det gamla testamentet Anna är den grekiska formen Hanna och betyder ”nåd” eller ”den benådade” Namnet Anna är väldigt vanligt och var populärt på 70-talet men nu minskar det, det är väl lite gammaldags?

Så varför döpte mina föräldrar mig till Anna? Kanske var det så att de tänkte på bibeln? Mitt andra namn Eva är ju också religiöst. Jag har frågat dem om hur de tänkte och de sa att de tyckte att jag såg ut som en Anna och att det skulle passa ihop med mitt efternamn, det är ganska viktigt tycker jag för om man har ett långt efternamn kanske det inte är så kul att ha ett jätte långt förnamn?

 Jag tycker att mitt namn passar mig men så har jag ju fått några smeknamn också bl.a. Yuki som jag fick för bara några veckor sen av Fanny när hon frågade mig om jag ville följa med på en Japan utställning i stan visst sa jag men hur mycket kostar det? Man går in gratis om man costplayar eller om man hade en kimono på sig så jag sa att jag kunde costplaya för någon Yuki eftersom att det är ett vanligt namn i Japan då kom hon på att hon kunde kalla mig för Yuki men sen visade det sig att man gick in gratis om man var under 19 år. Jag har alltid gillat mitt namn och skulle inte kunna tänka mig att byta till något annat.

 Alla namn har en betydelse och det kommer alltid att finnas förklaringar till varför saker just har fått det namnet. Om vi bara fortsätter söka så hittar vi nya anledningar hela tiden. Jag har i alla fall alltid gillat mitt namn och skulle inte kunna tänka mig att byta till något annat.

Källor: mina föräldrar, Wikipedia och scb.se

This entry was posted in Mitt namn and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Mitt namn av Anna

  1. joakim says:

    Väldight bra gjort, man lever sig verkligen in i berättelsen. -.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s