Gothia cup av Emma

 

Den 12 juli åkte hela laget ner till Göteborg för att spela Gothia Cup som skulle pågå i 6 dagar. Vi hade väntat och tränat i ett helt år för att åka och spela fotboll mot lag från alla möjliga länder. Vi ville ha revansch från året innan då vi åkte ut i kvartsfinal.

Vi samlades utanför T-centralen en mycket varm dag. Alla var glada och ville gå på tåget som alla lag från Stockholm skulle åka med. Resan tog ungefär 5 timmar med alla stop som vi gjorde på vägen. Väl framme skulle vi ta en spårvagn dit vi skulle bo. Vid slutstationen gick vi av och fick gå en liten stund.

Vi kom fram till ett gymnasium med en elvamannaplan utanför där vi skulle spela de flesta av våra matcher. Vi gick in och fick reda på att vi skulle dela en halv gympasal med F94. Kunde det bli bättre? Det var väl så man tänkte men de som bodde i andra halvan av salen var väldigt högljudda. Men det struntade vi i. Vi var där för att vinna! Vi blåste upp våra madrasser och gick och la oss för vi skulle spela en tidig match mot Jitex dagen efter.

Jag stod i mål i den första matchen och vi vann med 4-0. Andra matchen vann vi med 6-0 och den tredje och sista gruppspelsmatchen vinner vi med 2-0. Det betydde att vi vann serien med 9 poäng och hade 12-0 i målskillnad. Vi gick vidare till A-slutspel.

Utanför fotbollen var vi också med om mycket! Invigningen var på måndag och då spelade alla i publiken gutiar hero och det var fyrverkerier och massor av uppvisningar. På väg hem därifrån hade hela laget det kul med alla hejarramsor vi sjöng och alla indiska killar som följde efter mig och Ellen. Den andra kvällen var vi på Liseberg och åkte många roliga attraktioner och på onsdagen gjorde vi oss riktigt fina. Vi skulle åka och äta på en restaurang vid vattnet. Där tog vi jättemånga bilder och våra familjer var också där och åt.

Den dagen jag kommer ihåg mest var på torsdagen då slutspelet började. Vi skulle spela mot IKF Viksjö, som vi hade vunnit över så många gånger. Vi spelade på en väldigt dålig gräsplan. Allas föräldrar var där och tittade och hejade. Alla hoppades på oss som spelade. Vi gjorde ett ganska snabbt mål så i halvlek stod det 1-0 till oss. Men i andra halvlek gick inget vår väg. Viksjö kvitterade men vi hade bollen på deras planhalva hela tiden och skjuter och skjuter men bollen vill inte in i mål! Matchtiden tar slut och domaren blåser av matchen och det blir straffar. Jag blir helt skakis och jättenervös. Jag ville stå i mål just då! Jag ville köra den tekniken jag kommit på för att rädda straffar. Men jag fick stå och titta på när vi förlorade. På straffar. Alla i laget började gråta, och även fast jag inte var eller är lagkapten försökte jag göra så att alla skulle minnas det vi hade presterat bra. Sen går jag runt och kramar alla och säger hur duktiga dom varit och något bra dom gjorde under dom matcherna vi spelade.

Så hade vi åkt ut från cupen vi trodde vi skulle vinna. Men inte var vi sura för det. Några åkte in till Heden och träffade många trevliga människor och gick på nordens största ungdomsdisco. Jag var en av dom och vi hade det så roligt där, att vi gick dit dagen efter igen. Vi gick på ett skumdisco och den var mycket roligare än det vanliga. Det var skum upp över huvudet på vissa ställen och till knäna där vi var.

Lördagen kom och vi skulle åka hem. Alla sa hur mycket dom skulle sakna Gothia och ingen ville till Stockholm igen. Men vi packade våra saker och åkte med tåget hem igen. Det var slutet på en helt underbar resa som jag aldrig kommer att glömma!

This entry was posted in Reseberättelser and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Gothia cup av Emma

  1. Louise Bonnevier says:

    Fint Emma!:) du skriver så vackert:D:D<3<3<3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s