Keira Knightley av Ida

 

 Keira Knightley

Denna biografi handlar om Keira Knightley. Hon är en skådespelare född 26 mars, 1985 i Storbritannien. Det hon är mest känd måste ändå vara hennes roll i Pirates of the Caribbean, men sorgligt nog så har hon tackat nej till rollen som Elizabeth Swann i den fjärde och förmodligen sista filmen i ordningen.  

Mina källor är; wikipedia (www.wikipedia.org) och The Internet Movie Database (www.imdb.com).

Familj och Uppväxt

Keira kommer från en skådespelarfamilj, hennes pappa, Will Knig-htley är också en skåde-spelare och hennes mamma, Sharman Macdonald är skådespelare och dramatiker, till och med hennes äldre bror Caleb har tagit samma stig. När hon var mindre hade hon svårt förr att läsa och skriva, men hon kom inte efter i skolan för det. Redan vid tre års ålder ville hon ha en agent, men fick en först tre år senare av sin mamma, som en belöning för sitt hårda arbete i skolan. Bra

Karriär

Hennes första roll fick hon vid sju års ålder när hon gästspelade i TV serien Screen One, men hennes första större roll kom inte förrän några år senare, 1999 då hon spelade drottningens livvakt i första Star wars filmen.

   Efter det rullade det bara på, 2002 fick hon en av huvudrollerna i Skruva den som Beckham, och blev nominerad till Empire Awards pris för bästa brittiska skådespelare, efter det var hon med i filmen/miniserien Love Actually och sen spelade hon Elizabeth Swann i den första, andra och tredje Pirates of the Caribbean filmen. Hon har också spelat i många kostymfilmer som t.ex. Stolthet och fördom och The Duchess.

This entry was posted in Musik och kändisar and tagged . Bookmark the permalink.

1 Response to Keira Knightley av Ida

  1. Malin says:

    Bra!!! xD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s